Wim Ruitenbeek

Wim Ruitenbeek

Docent carillon

Vanaf jong leeftijd vond ik de muziek vanaf het carillon mooi. Toen mijn orgelleraar ging studeren aan de beiaardschool en ik aan een studieklavier kon komen ben ik les gaan nemen bij de Nijkerkse stadsbeiaardier Freek Bakker. Daarna heb ik aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort gestudeerd bij Arie Abbenes en Bernard Winsemius en behaalde in 2005 mijn Masterdiploma.

Concerten door het hele land

Ik ben stadsbeiaardier in Velsen (sinds 2004) en Tiel (sinds 2007) en vanaf 2012 ook vaste bespeler van het enige carillon ter wereld met glazen klokken: De Zingende Toren in Vleuterweide. Verder mag ik veel collega’s vervangen en geef ik regelmatig concerten door het hele land.

Prachtig en veelzijdig instrument

Naast beiaard studeerde ik ook Schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium en had ik orgelles van Nico Poorter en Wout van Andel. Ik heb veel koren en een schoolorkest gedirigeerd en gaf twaalf jaar lang muziekles op het Groenhorst (VMBO) in Nijkerk. Sinds dit jaar richt ik me nog meer op het bespelen van carillons. Ik vind het een prachtig veelzijdig instrument en het lijkt me leuk om jou daarin les te geven!

Naast de lessen op een studieklavier proberen we in overleg om je mooiste stukken enkele keren per jaar op een echt carillon te gaan spelen.