Toveren met wol

Toveren met wol, kan dat? Ja, dat kan met vilten! Vilten is letterlijk het hard maken van wol. Het voelt een beetje als kleien, maar dan met prachtig gekleurde schapenwol, warm water en olijfzeep. Voor praktisch alle kinderen is deze bijzondere combinatie een beleving op zich.
Voor kinderen is vilten net toveren, want hoe kun je nu van wol een kuiken in een ei, een uiltje, een pinguïn, een zwarte piet, een pompoentje of een vlinder maken?

Tijdens de workshops worden aan de kinderen de basisvaardigheden van het vilten geleerd, maar het accent ligt op het plezier van de activiteit. En heel belangrijk, vilten lukt altijd! De workshop wordt beëindigd door alle werkstukken bij elkaar te zetten, in bijvoorbeeld een themahoekje in de klas. Het resultaat is niet alleen heel sfeervol, maar ook prachtig om te zien.

Bijzonderheden: de klas wordt verdeeld in kleinere groepjes van ongeveer 6 leerlingen. Aan een groepstafel werkt Carin Jacobsen dan maximaal 45 minuten met dat groepje terwijl de rest van de groep met de eigen leerkracht bezig is. Periode: oktober tot april.

Tijdsduur: 45 minuten
Ruimte: eigen lokaal
Kosten: € 150,=

Let op: wanneer u klikt op Inschrijven wordt u doorverwezen naar de speciale inschrijfpagina van Kunstencentrum Nieuwe Vaart