Spelend tekenen of schilderen in het atelier

Wanneer je vanuit je gevoel gaat tekenen ga je heel anders aan de slag, dan wanneer je van te voren iets hebt bedacht. Voelen is bewegen, opspringen van vreugde, vlinders in je buik, uit elkaar spatten van woede….En het is in een stroom van handelen komen, zodat er ‘als vanzelf’ iets ontstaat.

Tijdens haar workshops neemt Joke Zonneveld de kinderen mee in een spel van bewegen en tekenen of schilderen. Het gaat niet om het resultaat, maar om de belevenis. En het leuke is dat er juist dan de prachtigste kunstwerken ontstaan. De kinderen werken met houtskool en krijt of acrylverf in haar Atelier De Rode Draad (maximaal 28 kinderen) in de Prinses Margrietlaan

De kinderen werken op groot papier en kunnen zich heerlijk uitleven in hun eigen fantasie. Voorbereiding: bekijk met de leerlingen wat werk van Karel Appel, te vinden in boeken of op internet. Deze workshop kan een goede voorbereiding voor groep 8 zijn als zij zelf een afscheidsavond samenstellen.

Docent(e): Joke Zonneveld

 

Benodigdheden: na inschrijving ontvangt u ruim van tevoren een lijst met benodigdheden. De meeste materialen zullen op school aanwezig zijn.
Tijdsduur: ca. 2 uur
Kosten: € 120,= per groep
Ruimte: eigen lokaal of handenarbeidruimte

Let op: wanneer u klikt op Inschrijven wordt u doorverwezen naar de speciale inschrijfpagina van Kunstencentrum Nieuwe Vaart