Schilderen met wol

Schilderen met wol, kan dat? Ja, dat kan met vilten! De kinderen vilten eerst zelf een lapje van wol. Daarop wordt mooi gekleurde wol
gelegd in de vorm van hun ontwerp. Meestal werken de kinderen vanuit hun eigen fantasie. Maar dit kan ook in een thema gedaan worden, bijvoorbeeld Halloweenkleden of Lentekleden. Praktisch alles is mogelijk, van apen tot zebra’s, van auto’s tot landschappen.
Vervolgens prikken ze alles met de viltnaald vast. Het eindresultaat is altijd weer spannend en prachtig om te zien.

Tijdens de workshops worden aan de kinderen de basisvaardigheden van het naaldvilten geleerd. Door de combinatie van ruwe schapenwol, water, zeep en de wrijving van de handen wordt de wol hard; de wol vervilt. De workshop wordt beëindigd door alle werkstukken mooi op te hangen en er eventueel wat bij te vertellen.

Docent(e): Carin Jacobsen

 

Doelgroep: De klas wordt in groepjes van 6 leerlingen verdeeld en gaat om de beurt wolvitten.
Periode: oktober t/m april
Tijdsduur: elk groepje is 1 tot 1,5 uur bezig. In principe kan een groep op 1 dag een workshop doen, maar het kan ook verdeeld worden over meerdere creatieve uren in de week.
Kosten: € 150,= inclusief materiaal
Ruimte: een plekje in school met tafels en stoelen waar de gehele dag gewerkt kan worden.

Let op: wanneer u klikt op Inschrijven wordt u doorverwezen naar de speciale inschrijfpagina van Kunstencentrum Nieuwe Vaart