Maskers als Karel Appel

Nadat de leerlingen van tevoren hebben kennisgemaakt met het werk van Karel Appel gaan ze onder leiding van Corrie Eeltink aan de slag. Maar eerst vertelt ze iets over het verschil tussen figuratieve en abstracte kunst, de werkwijze van Karel Appel, de Cobra beweging en het kleurgebruik. En ook waarom er maskers geschilderd gaan worden. Eerst gebruiken de leerlingen de primaire kleuren, bij de nadere uitwerking mogen ook andere kleuren gebruikt worden.

De kinderen werken op groot papier en kunnen zich heerlijk uitleven in hun eigen fantasie. Voorbereiding: bekijk met de leerlingen wat werk van Karel Appel, te vinden in boeken of op internet. Deze workshop kan een goede voorbereiding voor groep 8 zijn als zij zelf een afscheidsavond samenstellen.

Docent(e): Corrie Eeltink

 

Benodigdheden: na inschrijving ontvangt u ruim van tevoren een lijst met benodigdheden. De meeste materialen zullen op school aanwezig zijn.
Tijdsduur: ca. 2 uur
Kosten: € 120,= per groep
Ruimte: eigen lokaal of handenarbeidruimte

Let op: wanneer u klikt op Inschrijven wordt u doorverwezen naar de speciale inschrijfpagina van Kunstencentrum Nieuwe Vaart