Juta Bolsius

Juta Bolsius

Docente musical en theater | Drama/Regie

Juta Bolsius (Drama/Regie); ‘Ik hou niet van toneeltje-spelen, ik wil echt kunnen geloven wat je zegt.’

Juta studeerde af als muziektheateractrice aan het Fontys Conservatorium. Voor haar Masterstudie studeerde zij verder aan het Conservatorium en aan de Academie voor Drama. Zij studeerde cum laude af met haar muziektheatervoorstelling MacBitch, een moderne bewerking van Shakespears MacBeth.

Als uitvoerend muziektheateractrice speelde en speelt zij in kleinere (muziek)theatervoorstellingen als Songs for a new World, Kiss of a Spiderwoman, Home, de Koningsmoord, Macbeth, de Goedkeuring, Into the Woods, ‘Nacht moeder, The curious incident of the dog in the night-time, Alex in Wonderland enz. en in grote musicals als Cats en Romeo & Julia.

Momenteel verzorgt zij als solist vele concerten, in kleine, intieme setting als huwelijksceremoniën en uitvaartdiensten, maar ook in grote setting als The Jerusalem Passion in Rotterdam (de Doelen) én Praag, en The Armed Man in de Gedächtniskirche Berlijn.

Verder is zij als theaterdocent verbonden aan verschillende schoolinstellingen en geeft zij workshops liedtekstinterpretatie.