Jan van Maris

Jan van Maris

Piano

Ik ben Jan van Maris en ben als pianodocent al vanaf 1980 (toen pas afgestudeerd) verbonden aan de streekmuziekschool Abraham Feijten, die later School voor Muziek en Dans werd genoemd, en nu de naam Kunstencentrum Nieuwe Vaart draagt.

Time Flies…… maar ook nu nog weten velen de weg te vinden naar het instrument waar hun belangstelling naar uitgaat. In mijn geval : de piano. Ik was zeven jaar toen ik mijn eerste lessen kreeg en vanaf mijn elfde jaar wist ik dat ik met de piano altijd verbonden zou blijven. Ik studeerde aan het Amsterdamsch Conservatorium en verkreeg het docerend- alswel uitvoerend musicus-diploma.

Een maatpak

Mijn stijl van lesgeven is te omschrijven als een kleermaker die voor een ieder een maatpak aanmeet. Iedere leerling is anders en samen gaan we dat pak aanmeten totdat het als gegoten zit. Kwaliteit staat voorop en speelplezier volgt daaruit automatisch. Minimaal eens per jaar spelen de leerlingen die dit willen voor publiek en dit zijn mooie momenten waar ouders, opa’s en oma’s en vriendjes etc. ook welkom zijn. De zaal in Vleuten is dan ook barstensvol….

Het fijne van pianospelen is dat, vooral als je jong begint en “het slaat aan”, je daar je hele verdere leven plezier aan beleeft. Luister hier naar een recente opname van mij, een mooi stuk van de Russische componist Skriabin.