Glas-in-lood raam ontwerpen

Met de leerlingen gaat beeldend kunstenaar Corrie Eeltink schilderen op een vel papier. Het onderwerp is een glas-in-lood-raam. Zij vertelt de kinderen over de meest belangrijke kleuren (de primaire kleuren) en zij vraagt hun welke dingen in hun woonomgeving rood, geel of blauw zijn. Dit alles wordt visueel gemaakt door plaatjes in de betreffende kleuren te tonen. Telkens als we over een kleur gesproken hebben, gaan we ook vormen schilderen in die kleur.

Vervolgens gaan de kinderen de primaire kleuren mengen (we noemen dat ‘toveren’); we krijgen zo weer hele nieuwe kleuren. Aan de kinderen wordt gevraagd om dingen in groen, paars en oranje te noemen. En er wordt natuurlijk ook geschilderd in de mengkleuren. En als het vel helemaal vol is met kleuren, worden er zwarte lijnen om de gekleurde vormen gezet. Het resultaat is een ontwerp voor een glas-in-loodraam.

Docent(e): Corrie Eeltink

 

Kosten: € 120,= per groep
Ruimte: eigen lokaal
Tijdsduur: ca. 2 uur
Benodigdheden: Verf in de kleuren rood, geel, blauw, wit en zwart. Voldoende kwasten in allerlei maten, verfpotten, plastic bordjes als palet en stevig groot papier (200 grams)

Let op: wanneer u klikt op Inschrijven wordt u doorverwezen naar de speciale inschrijfpagina van Kunstencentrum Nieuwe Vaart