De knuffelboom

De knuffelboom is een toverboom, een boom waarin alles gebeurt en waarmee alles kan. Een kunstenaar komt met de basis boom op school.

Wat is die basisboom ?

Een boom die van hout, schuimrubber en stof is opgebouwd en op wieltjes staat. Natuurlijk is hij heel sterk en kan tegen een stootje, met grote takken en holletjes waar van alles kan uitkomen. Onderin is hij hol waarin een tv met dvd is gemaakt. Hij is verrijdbaar en kan van klas naar klas.

De boom is nog heel kaal en heeft dringend aankleding nodig. De bladeren moeten nog gemaakt worden.Hij wil heel graag een aantal vogels en dieren die bij hem komen wonen. Aan elke klas nu de taak wat moois voor de boom te maken. Natuurlijk wil de kunstenaar je helpen om je alle technieken te leren.

Aan het eind hebben jullie een eigen boom die van klas naar klas kan om even tv te kijken, of om er dingen over de natuur van te leren, of om er dingen in te verstoppen voor een nieuwe opdracht, maar bovenal een boom eens lekker mee te knuffelen. Natuurlijk hoeft het niet altijd een boom te zijn, het kan ook een vis, beer of bloem zijn.

Docent(e): Maaike Claus

 

Kosten: € 50,= per uur, exclusief materialen.
Doelgroep: groep 1 t/m 8
Opmerking: De kosten voor het project zijn afhankelijk van de grootte van het kunstwerk.

Let op: wanneer u klikt op Inschrijven wordt u doorverwezen naar de speciale inschrijfpagina van Kunstencentrum Nieuwe Vaart