Creatief met taal

Zou jij het ook niet leuk vinden om samen met je klasgenootjes een mooi verhaal te schrijven en dat dan voor te lezen bij de lokale radio? De bedoeling is dat kinderen uit groep 6, 7 en 8 leren een verhaal te schrijven zonder En toen En toen. Dat kan een spannend verhaal zijn, een verhaal over een huisdier, een grappig verhaal of iets wat de kinderen zelf hebben meegemaakt.
Op deze manier krijgen de kinderen inzicht in de mogelijkheden die de Nederlandse taal biedt en dit op een creatieve manier.

Het is de bedoeling dit te doen in groepjes van 5 à 6 kinderen. Als het verhaal klaar is kan één van de kinderen de bijbehorende audio geluiden verbeelden. Deze vorm van expressie is belangrijk voor het teamverband. Na afloop worden de drie beste verhalen uitgekozen die dan voor de radio kunnen worden voorgelezen. Dit is een uitstekende gelegenheid om de kinderen op een andere manier met de Nederlandse taal kennis te laten maken.

Docent(e): Caroline Ströer

 

Benodigdheden: De meeste materialen zullen op school aanwezig zijn.
Tijdsduur: ca. 2 uur
Kosten: € 100,= per groep
Ruimte: eigen lokaal of handenarbeidruimte

Let op: wanneer u klikt op Inschrijven wordt u doorverwezen naar de speciale inschrijfpagina van Kunstencentrum Nieuwe Vaart