Cadeaupapier ontwerpen

Met de leerlingen gaat beeldend kunstenaar Corrie Eeltink schilderen op een vel papier. De kinderen gaan cadeaupapier ontwerpen.
Ze raken stapsgewijs vertrouwd met de meest belangrijke kleuren (rood, geel en blauw) die in en om ons huis voorkomen. Zij vraagt de kinderen bijvoorbeeld welke dingen in hun omgeving rood, geel of blauw zijn. Dit alles wordt visueel gemaakt door plaatjes in betreffende kleuren te laten zien. Telkens als we over een kleur gesproken hebben,  worden er vormen geschilderd met die kleur. Vervolgens worden er van die drie kleuren ook lichtere kleuren gemaakt door er wit doorheen te mengen (dat noemen we ‘roeren’). Er worden nieuwe vormen op papier gezet in lichte kleuren. Het resultaat is uiteindelijk een vrolijk cadeaupapiertje.

Benodigdheden: verf; rood, geel, blauw, zwart en wit. Voldoende kwasten in verschillende maten, waterpotten, plastic bordjes als palet en grote vellen stevig papier (200 grams)

 

Tijdsduur: ongeveer 2 uur
Ruimte: eigen lokaal
Kosten: € 120,=

Let op: wanneer u klikt op Inschrijven wordt u doorverwezen naar de speciale inschrijfpagina van Kunstencentrum Nieuwe Vaart.